top of page

Piules i Dinamites a Manresa

El cap de setmana del 7 i 8 de març, les Piules i les Dinamites van fer la seva primera sortida d'unitat a la ciutat de Manresa.


Les Piules allà es van trobar a dos alumnes tancats a l'escola. Aquests eren bastant antagònics. El primer, en Kevin, un noi molt esportista i addicte a les feines físiques. Tot un atleta d'elit. L'altre era en Sam, ell viu en el món de les arts. Tot el que toca ho transforma en un art. Li encanta dibuixar, ballar, actuar, bàsicament una gran estrella.


Aquests personatges es passen el dia defensant i celebrant les seves aficions però alhora desprestigien els hobbies de l'altre. Per ells l'únic camí viable i verdader és el que a ells els agrada. Durant la sortida, els dos ens han intentat demostrar quina afició és millor a través de descobertes del poble, gimcanes i tallers. Però clar, ells van poder observar que hi ha gent que els agrada ambdues aficions. S'adonen que les dues són útils i serveixen per llaurar-te un futur. Tot és vàlid, has de lluitar pel que més t'agrada, però mai criticar als altres. Una gran lliçó els vam fer aprendre que el diumenge al matí ens van fer una gimcana artístic-esportiva la qual vam gaudir amb molt èxit i al final vam crear un ball com a unió de l'esport i les arts.


Per finalitzar, les Piules la nit del dissabte, a través de la figura de Sor Lucia de Caram, una monja que resideix a Manresa, vam treballar les diferències entre nosaltres, les quals són bones i te n'has d'enorgullir alhora que no has d'aixafar als altres per no ser com tu.

En canvi, les Dinamites van viure la sortida des d'un angle més diferent. Les nenes i els nens van anar a Manresa per preparar-se i inspirar-se per la festa dels 10 anys de la Traca.

Dissabte el matí, van anar el centre de Manresa, i van jugar el joc del "clip", en què havien d'intercanviar un simple clip, i anar aconseguint coses millors, des d'aliments, objectes o coses més inesperades com en Galopin, la mascota de la sortida transformada en carret de la compra.


A la tarda van realitzar una ruta guiada per Manresa. El guia els va ensenyar els llocs de més interès, com l'església i la muralla.

Diumenge van fer una petita excursió a un parc, on van poder veure com es realitzava una cursa.


Tot plegat les Piules i Dinamites s'ho van passar molt i molt bé!


Comments


bottom of page