top of page

La Traca rep la Llum de la Pau

Aquest 2020 ha estat el 21è any que s’ha dut a terme la celebració de la Llum de la Pau de Betlem, que va ser un projecte que va començar quan uns escoltes austríacs van viatjar fins a la ciutat on va néixer Jesús per encendre una espelma que simbolitzava la pau i el record del seu naixement. L’objectiu era que aquesta llum pogués arribar a tot el món, i per això els scouts la van transportar fins a Viena, i des d’allà la va poder anar a buscar tothom. Des de llavors, aquesta celebració es fa cada any, amb l’objectiu de viure un moment especial tot treballant l’espiritualitat i la fraternitat.

El lleure ha estat una font de fortalesa en els temps que estem vivint i per això aquest any, tot i que la situació excepcional en la qual ens trobem ens ha impossibilitat celebrar-ho com sempre, des de La Traca vam creure que la rebuda de la Llum de la Pau havia de seguir endavant, ja que el seu missatge d’esperança i d’il·lusió pels infants, les famílies i també els caps i quel·les, era més necessari que mai.

El 10 de desembre la comitiva de la Llum de la Pau, un grup de caps i quel·les de La Traca que malauradament no vam poder ser tots per mantenir les mesures de seguretat, van desplaçar-se a Montserrat, un dels llocs més emblemàtics del culte cristià del nostre país i també molt especial per nosaltres, per buscar la llum. Ens va rebre el germà Gabriel, qui ens va portar a la sala on es trobava el ciri amb la llum, i vam poder encendre els nostres fanalets. Tot això es va emetre en directe des del canal de youtube de Pastoral La Salle Catalunya, i uns quants de vosaltres ens vau acompanyar durant aquest moment tan especial.

Des d’allà, la comitiva va anar a la seu de Minyons Escoltes i Guies a Sant Cugat, per fer-los arribar la llum també a ells. La propera parada va ser Barcelona, on vam entregar la llum a Maristes. Després de compartir moments molt macos i fer unes quantes fotos, la comitiva es va dirigir al seu últim destí: Premià de Mar, per fer arribar la llum evidentment també a La Salle, des d’on la van poder anar a buscar les famílies de la nostra escola.

Finalment es va celebrar pròpiament l’acte de la Llum de la Pau el 14 de desembre, i aquest cop la retransmissió va arribar a reunir a gairebé 300 persones! Joves la Salle ens va explicar el projecte i vam veure testimonis de membres de grups de lleure, representants d’escoles, treballadors i treballadores en primera línia durant la pandèmia com educadors i sanitaris, joves i famílies... És a dir, tothom qui dia rere dia dona suport a la feina que fem i que durant aquest 2020 ha treballat per mantenir viva aquesta esperança. Per acabar, l’acte va finalitzar amb la llegida del manifest de la Llum de la Pau d’aquest any.

Volem agrair a tothom que ha estat involucrat en aquest projecte, Pastoral de La Salle Catalunya, Minyons Escoltes i Guies i Maristes, per fer que aquest any la Llum de la Pau pogués seguir arribant a tothom. En especial volem agrair també a l’Eva Peregrina de La Traca, per la feinada que ha fet editant el video de l’acte. Desitgem que la rebuda de la llum us hagi il·luminat una miqueta aquest any tan difícil, i esperem que l’any que ve la celebració pugui dur-se a terme com sempre s’ha fet. Molt bones festes i gràcies per ser llum.



Podeu reviure l'acte sencer en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=12jPXlYRaBE




bottom of page