top of page

Els Booms a Taizé i Les Avellanes per Pasqua!


Després de la Pasqua Jove a Sant Martí, Joves La Salle proposa algunes activitats per poder celeberar la Pasqua de forma conjunta amb animadors d'altres grups i molta gent més!

Alguns de nosaltres (BOOMs) es van dirigir a la Pasqua de Les Avellanes, organitzada per Maristes, on van tenir temps per compartir amb altres animadors, alumnes, germans i la nova comunitat d'Espurnes d'Emmaús.

Pasqua Les Avellanes

Avellanes, és una iniciativa del germans Maristes oberta a joves​ i adults per celebrar els dies de pasqua i el seu sentit. Es realitza al monestir de les avellanes, i es reuneixen més de 300 joves d'arreu de Catalunya. Allà a través de dinàmiques tallers i celebracions es pot viure i compartir uns dies d'una gran riquesa. Es viuen moltes emocions, totes barrejades i et permet sentir que hi ha més persones que tenen inquietuds com les teves. Són quatre dies que et toquen per dins i et permeten seguir creixent.

Noemí Solohaga i Ernest Casaponsa

Fotografia: Ernest Casaponsa

Altres van anar fins a la Comunitat de Taizé, a França formant part d'un grup de 22 joves, animadors, alumnes, professors i germans de La Salle Catalunya. Allà es trobarem amb més de 3.000 joves per celebrar la Pasqua conjuntament i d'una forma diferent.

Comunitat de Taizé

Fotografia: Gmà Javi Núñez

Us deixem alguns testimonis d'aquesta experiència:

A Taizé pots anar, siguis com siguis, creguis amb el que creguis i vulguis el que vulguis. Aquest lloc és una petita bombolla on tothom es respecta i de tots s'aprèn quelcom, des d'una cosa ben petita a una altra més gran, és impressionant. Espero que altres persones, siguin com siguin, vagin i provin la gran experiència que és Taizé perquè val la pena i és necessari. Gràcies Taizé i gràcies companys del viatge, perquè això que he tornat a viure m'ha fet recordar la raó per la qual s'ha de tenir fe i amor.

Jordi Argüés

Taizé és un lloc ple de màgia, si busques alguna cosa específica que et fagi dir "això és el que ho fa un lloc màgic" no ho trobaràs, és el conjunt. No importa d'on ets, que t'agrada, com vesteixes o quina música escoltes et sentiràs acollit per tothom i sentiràs que cada moment compta. El temps passa volant allà i quan te'n adones estàs mirant a principi de setmana pensant "no vull que s'acabi, m'hi quedaria una milts dies més". Les pregaries, oracions, reflexions, menjars, amics... Et fa voler repetir. I encara que dormis en una tenda morint de fred, plogui tota la setmana i estiguis enfangat, quan estiguis tornant a casa, amb un somriure et diràs: "L'any que ve hi torno".

Erola Such

Aquest any és el segon que vaig a la Comunitat de Taizé, i ha tornat a ser una experiència inoblidable. Tot i que el temps no ha acompanyat l'estada, han tornat a ser uns dies que quedaran sempre amb mi. Són els moments màgics com les 4.000 persones cantant a l'uníson durant pregàries i nits al oyak, els somriures amb persones que acabes de conèixer, o els simples silencis al llac els que queden sempre dins meu.

Paula Salguero

Interior de la església de la Comunitat

Fotografia: Jordi Argüés

Visita al Pont Du Gard

Fotografia: Gmà Javi Núñez

bottom of page