top of page

Els TNTs i BOOMs 2 a Taizé


Aquesta Setmana Santa, dos membres de la unitat de TNTs (la Paula i el Jordi), dos de BOOMs 2 (la Carlota i l'Erola) i un cap de TNTs (Nil), conjuntament amb 21 joves més de La Salle Catalunya, han recorregut els 730km que ens separen de la Comunitat de Taizé, França. Ha estat una setmana intensa en tots els nivells.

Taizé és una Comunitat Cristiana i ecumènica on van milers de joves d'Europa i del món, sobretot per Pasqua i a l'estiu. És un espai senzill, de pregària, de reflexió i de convivència, un mix de cultures que permet conèixer persones d'arreu.

Visita al Pont Du Gard de camí

A Taizé pots reflexionar sobre tu mateix i compartir espai amb persones d’altres països, cultures i idiomes. Taizé, ho recomano a tothom (sigui creient o no), allà no es tracta si creus en Déu o no sinó que és un lloc on s’accepta a tothom i totes les activitats i feines es fan amb un somriure. M’ha agradat molt conèixer persones amb les que he fet germanor i ara segueixo parlant. Són unes persones fantàstiques que t’accepten tal com ets. I no em refereixo als que vaig conèixer a Taizé, que també, sinó als altres que ens van acompanyar en un llarg camí d’alegria i diversió. També s’ha d’afegir que la companyia dels caps ha sigut inmillorable. Ens han tractat molt bé, ens han fet riure, ens han donat el nostre espai, i sobretot, els dono gràcies per ensenyar-nos aquest viatge i aquesta experiencia que han gaudit amb nosaltres.

Jordi Argüés, TNTs

Font: Nil Agut

Taizé ha estat una de les millors experiències de la meva vida. Quan vaig arribar no sabia ben bé com reaccionar davant de tanta gent que no coneixia i que no parlava la meva llengua. A mesura que van anar passant les hores i els dies vaig comprendre que allà no importa d'on vinguis, ni tan sols quina llengua parlis, sinó que el que realment importava era que tots buscàvem el mateix, un lloc on trobar pau, tranquil·litat, desconnexió dels problemes del dia a dia, però sobretot tots buscàvem un lloc on poder compartir un trosset del nostre cor per fer del món una comunitat. Taizé m'ha ensenyat que del detall més petit com és un simple silenci es pot extreure un somriure sense saber com. M'ha ensenyat que encara queda gent bona i agradable al món. I sobretot m'ha ensenyat que el món s'ha creat per gaudir-lo en comunitat, sense privilegiar ni desfavorir a ningú, sense trepitjar als demés per a aconseguir els nostres objectius, que món només hi ha un i tots hem de gaudir-lo per igual.

Paula Salguero, TNTs

Font: Nil Agut

Una de les millors experiències de la meva vida. He estat evitant Taizé durant molts anys, i ara no puc fer més que arrepentir-me d'haver estat tan immadura, de no haver sapigut deixar enrere allò que jo creia que em diferenciava de Taizé, allò que em faria sentir fora de lloc quan m'hauria d'haver centrat en allò que m'hi apropava i que poc a poc, i al llarg de la setmana, m'ha anat fent sentir part d'un col.lectiu i realitzada amb mi mateixa. Taizé és, sense dubte, un dels millors llocs als que he estat. T'ajuda a centrar-te en tu mateix, a gaudir de la teva propia companyia i a oblidar que el món és al teu voltant carregan-te de coses negatives. És un espai per a tu, per a conectar amb tu mateix, per a preguntar-te totes aquelles preguntes que t'ha fet por preguntar-te o per a les quals mai no tenies temps. En experiència personal, afirmo que vull tornar, que Taizé m'ha ajudat a crèixer una mica més com a dona i com a persona. Potser sembla ridícul que en una setmana pugui dir tot això, però és realment un lloc especial, et treu les pors, t'empeny a comunicar-te, a realitzar-te a conèixer. He trobat persones amb qui parlar de llocs que mai he visitat, he fet amics, amics que sé que tornaré a veure, m'he conegut una mica més a mi mateixa. He canviat? M'ha canviat Taizé? No ho sé, no puc saber la resposta perquè jo no noto un canvi dràstic, però he millorat i tinc ganes de seguir millorant. Taizé t'aporta noves perspectives, altres maneres de veure la vida, noves cultures a descobrir... puc dir, sense por a equivocar-me, que Taizé és màgic.

Erola Such, BOOMs 2 i Quel·la de La Traca


bottom of page